Yeni proje güzelde Defterdarlık binası da unutulmamalı

Mülkiyeti Bolu İl Özel İdareye ait olan eski Kardelen sineması yerle bir edildi. Başta Vali Aydın Baruş hemen devreye girdi ve yıkılan binanın yerine yeni projeler üretilmesini istedi. Derhal çalışmalar başladı ve birkaç proje yapıldı. Önceki günde Bolu Valilik binasında Vali Aydın Baruş ile İl Özel İdare Meclis Başkanı Yaşar Yüceer önemli bir toplantı yapıp binanın yerine yapılacak olan yeni binanın projeleri hakkında bilgiler verildi. Hatta yeni projenin Bolu’nun simgesi haline getirilmesi istendi. Ne var ki yıkılan eski Kardelen sinemasının hemen yanında bulunan ve Sakarya ilkokulu ile Kent Meydanı arasına sıkışan Defterdarlık binası unutuldu. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yıllardır hep şunu söyledi; “Defterdarlık binası eskidi. Yeri ise uygun değil. Bu binanın da halka daha iyi hizmet vermesi için sanayi girişine yapılan yeni Adliye Sarayı binasının bulunduğu o bölgeye yapılmasını istiyoruz. Taşınma işleminden sonra o bina yıkılması ve o alan da yeşil alan olarak kullanılmalı” Evet, Başkan Yılmaz’ın bu düşüncesi bu önerisi acaba göz önüne alındımı. O alan yeşil alan olduğundan Kardelen Sineması’nın bulunduğu alana yapılacak olan proje ona uygun yapılacak mı? Bunu çok merak ettim. Önce Defterdarlık binası için çözüm aransa sonra da Kardelen Sineması projesi yapılsa daha mantıklı ve doğru bir karar olmaz mı? Bence her iki projenin de birlikte hayata geçirilmesi gerekir. Veya Defterdarlık binasının kaldırılması düşünülerek yeni projenin de ona bağlantılı bir şekilde hayata geçirilmesi doğru olmaz mı?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kasım Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.