PAYLARINI BEKLEYENLER


Umut fakirin ekmeği imiş. Kurban bayramı dışında adını duyupda damak tadını bilmeyen fakir aile çocukları kasap vitrininde çengele takılı kırmızı kemikli parçaları gördüğünde anasının elini bırakarak vitrin önüne koşarken annesine sesleniyordu! Bunlar ne anne? Annesi başındaki eşarbın uçlarına kirpiklerindeki yaşı silerken, Çocuğuna sesleniyordu. Et onlar Et! Hani bir yıl önce yemiştim. Ne çabuk unuttun. Önümüz kurban bayramı..

Etin kokusunu unutanların bayramı! Kıymasını, dönerini, kebabını, ızgarasını, haşlamasını, köftesini unutanların bayramı! Haşlamasına ekmeğini bandırıp kuru soğanla yiyenlerin bayramı!

İnsanlara verilen değeri, birbirleriyle paylaşmayı, yardımlaşmayı, inancıyla özdeşlendirenlerin, islamaleminin bayramı! Komşusu açken yatamayacağını işaret eden düşüncelerin bayramı!

Sabahları okula giderken kuru bir dilim ekmeği bir bardak çayda ıslatan öğrencileri düşünün! Aç okuluna giden, İstiklal marşı söylerken bayılan çocukları düşünün!..

Nerede bulacağız böyle çocukları demeden komşularınıza kalçanızı kaldırıp çevrenize bir bakın! Belediye aş evlerine Vakıf ve derneklere bir bakın!..

Sağlık ve mutluluk içinde huzurlu nice kurban bayramlarına ulaşmak dileğimle. Nice dini ve milli bayramlara Kurban bayramınızı kutluyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Namdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.