Kurban'da Kızılay Modeli

Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Dr. Abdullah Danışman, Kızılay Derneği'nin 2007 yılından beri düzenlediği ve geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyası için hayırseverlere çağrıda bulundu.

HABER: Aysun BEYKOZ

Kızılay Şubesi Başkanı Danışman, Kızılay'ın ülkemizle birlikte dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, yapılan yardımların Kızılay'a has uygulanacak bir modelle ihtiyaç sahiplerini yıl boyu ete kavuşturacaklarını açıkladı. KURBAN'DA KIZILAY MODELİ Kızılay'ın 'Kurban'da Kızılay Modeli' sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceklerini ifade eden Danışman, "Bu model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum'un modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 lira öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 475 lira ödeyecek" dedi. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Bolu Şubesi'nin Aktaş Mahallesi Kocabey Sokak No:17 adresindeki Şube Merkezine hafta içi her gün (Saat 09.00­18.00 arası) ve 14 Burda AVM deki "Kurban Bağış" noktamıza ise Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri (Saat 10.00­22.00 arası) kurban bağışlarını yapabilecekler. Ayrıca bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekaletlerini verebilecekler.

23 Ağu 2016 - 17:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.