HAN-CAR BOSCH CAR SERVİS EMİN ADIM­LAR­LA DEVAM EDİYOR

Bolu’da 2015 yı­lın­da hiz­me­te baş­la­yan HAN-CAR BOSCH CAR SERVİS ka­li­te­sin­den ödün ver­me­yen hiz­met an­la­yı­şı ile müş­te­ri po­tan­si­ye­li­ni ge­niş­let­me­ye devam edi­yor.


1998 yı­lın­dan iti­ba­ren sü­rek­li oto­mo­tiv sek­tö­rün­de bu­lun­du­ğu­nu be­lir­ten Han-Car Bosch Car Ser­vis or­tak­la­rın­dan Fatih Görür, o yıl­lar­dan bu­gü­ne sek­tö­rün hem ser­vis hem de hiz­met ala­nın­da yer al­dı­ğı­nı ifade etti. Fatih Görür Han-Car Oto­mo­tiv A.Ş. ile ala­ka­lı yap­tı­ğı açık­la­ma­sın­da şun­la­rı söy­le­di: “Han-Car Oto­mo­tiv A.Ş.’yi 3 ortak bir araya ge­le­rek 2015 Ocak ayın­da kur­duk. Bu­ra­da ama­cı­mız Bolu’daki halka, tü­ke­ti­ci­ye oto­mo­tiv sek­tö­rü­nün ser­vis kıs­mın­da ucuza, ka­li­te­li hiz­met ver­mek. Bu doğ­rul­tu­da yap­tı­ğı­mız tüm iş­lem­le­re ga­ran­ti ve­re­rek, ay­rı­ca tü­ke­ti­ci­yi de ko­ru­ya­rak hiz­met et­me­ye baş­la­dık. Fa­ali­yet­le­ri­mi­ze baş­la­dı­ğı­mız 2015 yılı Tem­muz ayın­dan bu­gü­ne kadar olan za­man­da ön­gö­rü­le­ri­mi­zin ço­ğu­na ulaş­tık. İlk za­man­lar aylık or­ta­la­ma 200-250 araca hiz­met ve­rir­ken, şu anda aylık or­ta­la­ma 400-450 araca hiz­met ver­me­ye baş­la­dık. Bir ara­cın me­ka­nik ona­rı­mı, elekt­rik ona­rı­mı, ka­por­ta-bo­ya ve pe­ri­yo­dik ba­kı­mı­nın ta­ma­mı­nı kar­şı­la­mak­ta­yız. Ama­cı­mız müş­te­ri­le­ri­mi­zin bu­ra­dan mem­nun ay­rıl­ma­sı. Bunun için eli­miz­den gelen her şeyi ya­pı­yo­ruz. Bu­ra­da 25 per­so­ne­li­miz ça­lı­şı­yor. Per­so­nel­le­ri­miz­den 18’i tek­nik ele­man ola­rak ça­lış­mak­ta­dır. Di­ğer­le­ri ise idari kı­sım­lar­da ça­lış­mak­ta­dır.”
MÜŞ­TERİ MEM­NUNİYETİ VE KALİTEDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Bosch Car Ser­vis kon­sep­ti­ni 1,5 yıl­dır faal ola­rak yap­tık­la­rı­nı söy­le­yen Han-Car Oto­mo­tiv A.Ş. or­ta­ğı Fatih Görür, “1 buçuk yıl­lık zaman içe­ri­sin­de müş­te­ri mem­nu­ni­ye­ti ve ka­li­te­li hiz­met verme gibi amaç­la­rı­mı­zın üze­rin­de ça­lı­şı­yo­ruz. 2016 yı­lın­da bu ça­lış­ma­la­rı­mız doğ­ru­sun­da Tür­ki­ye’de bu­lu­nan 200 Bosch Car Ser­vi­si ara­sın­da müş­te­ri mem­nu­ni­ye­ti ve bayi ka­li­te­sin­de bi­rin­ci olduk. İlk se­ne­miz­de böyle bir bi­rin­ci­lik ya­şa­mak bizi çok mutlu etti. İnşal­lah bu bi­rin­ci­li­ği devam et­ti­re­ce­ğiz. Bu ba­şa­rı ne­ti­ce­sin­de Bosch bize bir takım ola­nak­lar sağ­la­dıü, Bolu hal­kı­mı­za kul­lan­ma­mız için. Biz de bu ola­nak­lar doğ­rul­tu­sun­da Bolu Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası ile Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Odası ile bir an­laş­ma yap­tık. An­laş­ma kap­sa­mın­da bu oda­la­ra bağlı şir­ket­ler, es­naf­lar ve ki­şi­le­re ser­vis hiz­met­le­rin­de in­di­rim im­kan­la­rı sağ­lı­yo­ruz. Bu im­kan­la­rın ve­ril­me­sin­de Bosch’un büyük des­te­ği var. Bunun dı­şın­da memur kesim için ise Mayıs ayı so­nu­na kadar devam edecek olan bir bakım kam­pan­ya­sı baş­lat­tık. Bu im­kan­lar­dan fay­da­lan­mak is­te­yen müş­te­ri­mi­zin ta­ma­mı­nı bek­li­yo­ruz. He­de­fi­miz daha önce be­lirt­ti­ğim gibi müş­te­ri mem­nu­ni­ye­ti­ni ar­tır­mak ve ka­li­te­yi uygun fi­ya­ta müş­te­ri­le­ri­mi­ze sun­mak” dedi.
ÜRETİCİ GA­RANTİSİ BO­ZUL­MA­DAN HİZMET VERİLİYOR
Bu işe baş­lar­ken Bolu’da bu sek­tör­de bir ek­sik­lik ol­du­ğu­na dik­kat çeken Fatih Görür, “Biz bu işe baş­lar­ken Bolu’da yet­ki­li ser­vis çok fazla bu­lun­mu­yor­du. 3-4 yet­ki­li ser­vis ko­nu­mun­da hiz­met nok­ta­la­rı vardı. Fi­zik­sel şart­la­rı­na bak­tı­ğı­mız­da bu yer­ler ye­ter­li değil di­ye­bi­li­riz. Biz­ler bunu sağ­la­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Bosch Car Ser­vis ile yap­tı­ğı­mız an­laş­ma so­nu­cu 1800 met­re­ka­re ka­pa­lı alan­da hiz­me­te baş­la­dık. Bosch mar­ka­sı­nı in­san­lar daha çok beyaz eşya fir­ma­sı ola­rak bi­li­yor. As­lın­da Bosch 1800 yıl­la­rın baş­la­rın­da ilk ola­rak oto­mo­tiv sek­tö­rü ile pi­ya­sa­ya gir­miş­tir. Bosch bu sek­tör­de dün­ya­nın en büyük yedek parça üre­ti­ci­si. Şu anda dün­ya­da yak­la­şık 80 Mil­yar Euro ci­va­rın­da ci­ro­su olan bir şir­ket. Bosch Car Ser­vis, Bosch’un binek araç­la­ra ve hafif ti­ca­ri araç­la­ra ser­vis hiz­me­ti ver­di­ği nok­ta­la­rı­dır. 2005’te Tür­ki­ye’de çıkan re­ka­bet ya­sa­sı var. Bu ya­sa­da ba­kım-ona­rım hiz­met­le­rin­de kul­lan­dı­ğı­nız parça ori­ji­nal veya ori­ji­nal par­ça­nın eş­de­ğe­ri ise bunu fa­tu­ra­lan­dı­ra­bi­li­yor­sa –bunun be­lir­li kri­ter­le­ri var el­bet­te- üre­ti­ci ga­ran­ti­si­ni boz­ma­dan ba­kım-ona­rım hiz­me­ti ve­ri­le­bi­li­yor. Yani Bosch Car’da ser­vi­se giren ga­ran­ti­li araç­lar üre­ti­ci ga­ran­ti­si bo­zul­ma­dan ya­pı­la­bi­li­yor. Bunun bizim için avan­ta­jı, tü­ke­ti­ci­ye karşı bu hiz­me­ti ka­li­te­yi sağ­la­ya­rak en uygun fi­yat­lar­da yap­ma­ya ça­lış­ma­mız­dır. Tes­pi­ti­mi­ze göre iş­lem­le­ri­miz diğer yet­ki­li ser­vis fi­yat­la­rın­dan yüzde 50 daha ucuz. Tabi biz ucuza hiz­met eder­ken ka­li­te­den de ödün ver­mi­yo­ruz. Müş­te­ri gü­ve­ni kolay ka­za­nıl­mı­yor. Bu yüz­den müş­te­ri­le­ri­mi­zin gü­ve­ni­ni kolay kay­bet­mek de is­te­mi­yo­ruz. Bosch’un en büyük pren­sip­le­rin­den biri bu. İnşal­lah bu hiz­me­ti­mi­zi daha da bü­yü­te­rek devam et­tir­mek is­ti­yo­ruz. İşi­mi­zi ge­liş­ti­re­bi­lir­sek is­tih­da­mı da ar­tır­mak is­ti­yo­ruz.
Han-Car Bosch Car Ser­vis ola­rak staj­yer öğ­ren­ci­ler de ça­lış­tı­ra­rak is­tih­dam sağ­la­dık­la­rı­nı vur­gu­la­yan Görür, “ Mes­lek li­se­le­rin­den ve mes­lek yük­se­ko­kul­la­rın­dan staj­yer öğ­ren­ci­ler ça­lış­tı­rı­yo­ruz. Şu anda bir staj­ye­ri­miz var, ancak biz is­te­riz ki daha fazla öğ­ren­ci­ye staj im­ka­nı sağ­la­ya­lım. Çünkü staj yapan öğ­ren­ci­le­re mezun ol­duk­la­rı zaman iş im­ka­nı da sağ­lı­yo­ruz bu­ra­da” diye ko­nuş­tu.

30 Nis 2017 - 15:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.